Tussentijdse status van de KÖMMERLING Better World Stiftung-inzamelingsactie voor Oekraïne

7 april 2022

Een paar weken geleden is de profine group een hulpactie gestart voor Oekraïne. We zijn dankbaar voor de vele reacties en donaties. Er is op dit moment 414. 832 euro gedoneerd. Dankzij lokale collega's kunnen we ondersteuning bieden waar dat het meest nodig is.

Tot op heden hebben we met de campagne 231 pallets en pakketten met een totaal gewicht van ongeveer 85 ton aan Oekraïne geleverd. Het assortiment bestaat uit medicijnen, verband- en verbandtrommels, voedingsmiddelen zoals conserven, houdbaar brood, babyvoeding, thee, soepen, hygiëneproducten zoals luiers of tandpasta en tandenborstels tot kleding zoals thermisch ondergoed, winterkleding hoeden en zelfs slaapzakken en slaapmatten.

De hulpgoederen konden direct aan families worden overhandigd of werden bijvoorbeeld aan scholen en buurthuizen overhandigd.

Een geweldige actie in Duitsland: voor de komende Pasen hebben de leerlingen van de Daniel-Zesohn-school in Waldfischbach-Burgalben bij Pirmasens namens de KÖMMERLING Better World Stiftung opgeroepen tot donaties van speelgoed. Het is hen nauw aan het hart dat de kinderen in het oorlogsgebied ook paascadeautjes krijgen. De donaties werden vervolgens door onze stagiaires en de studenten ingeladen voor verder transport naar Oekraïne.

We zijn overweldigd door zoveel solidariteit en bedanken de studenten en donateurs uit de grond van ons hart. Uiteraard blijven we leveren aan Oekraïne omdat de behoefte groter is dan ooit. Dankzij lokale collega's kunnen we ondersteuning bieden waar dat het meest nodig is.

Om de mensen ter plaatse zo lang mogelijk te kunnen helpen zijn wij nog afhankelijk van donaties. Elke cent gaat naar de bevolking van Oekraïne. Doneren kan via:
https://www.koemmerling-better-world.com/en/oekraïne/

We willen iedereen bedanken voor hun steun tot nu toe en houden u graag op de hoogte van de ontwikkeling van de hulpverlening.