K-VISION ReFrame wint Rethink Award

24 april 2021

K-VISION ReFrame, 's-werelds eerste circulaire kozijnprofiel gemaakt van 100 procent gerecycled kunststof uit ons eigen recyclingprogramma heeft gisteren een Rethink Award gewonnen in de categorie Recycling! Een vakjury heeft 42 inzendingen beoordeeld en ons unaniem als winnaar gekozen. 

Jury: K-VISION loopt op de troepen vooruit

Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit stakeholders van de rubber- en kunststofindustrie, vertegenwoordigers van klanten, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, grondstof leveranciers en de geïnformeerde burger/gebruiker, heeft K-VISION ReFrame gekozen tot winnaar. 
"Het is bijzonder dat K-VISION een wereldprimeur heeft. De jury is het er unaniem over eens dat K-VISION op de troepen vooruitloopt en daarmee een belangrijke voortrekkersrol vervult. K-VISION ReFrame sluit geheel aan bij deze generatie van bouwen. Licht, duurzaam en onderhoudsarm. Door de ontwikkeling van ReFrame zullen op termijn meer bedrijven overstappen op kunststof kozijnen die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast prijst de jury het feit dat het kozijn al in de praktijk wordt toegepast in projecten. K-VISION ReFrame is marketingtechnisch een sterk concept. Het is doordacht vanuit klant perspectief! K-VISION speelt met ReFrame goed in op de wensen van aannemers en de consument, door de kozijnen in verschillende vormen en kleuren aan te bieden. Het is namelijk lastiger op gerecyclede materialen in verschillende kleuren te verkrijgen, maar als het gaat om kozijnen is dit een zeer belangrijk aspect. Niet iedere consument wil immers kozijnen in dezelfde kleur. De techniek van ReFrame sluit volgens de jury daarom goed aan bij de klantvraag. Daarmee neemt de kans sterk toe dat aannemers en consumenten de kozijnen (in de nabije toekomst) zullen gaan toepassen."

 

Rethink Award
Federatie NRK en PlasticsEurope Nederland belonen door middel van de Rethink Awards de beste en meest effectieve producten, processen. Het zijn initiatieven die bijdragen aan verduurzaming, de CO2-uitstoot terugdringen, de circulaire economie stimuleren, de veiligheid verbeteren en het comfort vergroten van gebruikers. Ze geven Nederland toekomst en inspireren andere bedrijven binnen de productketen. Awards zijn uitgereikt in de categorieën Recycling, Fabrikanten en Producenten. K-VISION ReFrame is bekroond in de eerste categorie. 

Bedankt
We zijn enorm trots op deze erkenning en de award en bedanken iedereen die betrokken is geweest bij de totstandkoming van K-VISION ReFrame. Toen in 2018 tijdens een bezoek aan de profine fabriek in Berlijn door Schipper Kozijnen, Hemubo en DOOR Architecten de vraag werd gesteld of het eigenlijk ook mogelijk was om kozijnprofielen van volledig gerecycled materiaal te maken, begon een interessant innovatietraject. Nu ruim twee jaar later, een succesvol pilot project en diverse vervolgprojecten (in Nederland en Duitsland) verder is deze award een echte kers op de taart. Het is een extra stimulans om verder te gaan met de ambitie Nederland Circulair in 2050 en samen met K-VISION partners te zorgen voor duurzame producten voor volgende generaties.