Project met K-VISION ReFrame winnaar VKG Architectuurprijs

8 december 2023

De VKG Architectuurprijs 2023 viert vooruitstrevende bouwprojecten waar esthetiek, functie en duurzaamheid samenkomen, onderstreept door innovatief gebruik van kunststof kozijnen. Op 7 december zijn de winnaars bekendgemaakt tijdens het seminar Circulair Ontwerpen in de Metaal Kathedraal te Utrecht. De jury was unaniem: in de categorie Renovatie werd het project Wheermolen Rudolf Garrelstraat in Purmerend van DOOR Architecten nummer 1. 

De Wheermolen, Rudolf Garrelstraat is een project van DOOR Architecten met profielen van Kömmerling en kozijnen van Schipper Kozijnen in opdracht van Hemubo.

Wheermolen Rudolf Garrelstraat
Het project aan de Rudolf Garrelstraat in de wijk Wheermolen in Purmerend vervult een voorbeeldfunctie. Flatgebouwen als deze staan door heel Nederland en vormen een grote uitdaging voor de bouwwereld, aangezien er vele gerenoveerd dienen te worden. Dit project is een heel goed voorbeeld voor hoe renovatie esthetisch én duurzaam kan. Profielen die uit 100% gerecycled kunststof bestaan mogen de maatstaaf worden. De juryleden zijn tevens zeer te spreken over de kleurkeuzes en de verwerking van de kozijnen. Daarnaast kreeg het project ook punten voor de verbeterde leefbaarheid. Op de begane grond zijn de garageboxen verbouwd tot appartementen met een klein voortuintje. Dit geeft meer sociale controle en is een inventieve oplossing die inspireert.

Jelmer Bijlsma, Manager Duurzaamheid & Innovatie Kömmerling NL:
"Het Wheermolen project is een zeer geslaagde transformatie waarin de menselijke maat en sociale interactie zijn teruggebracht in een mooi ontwerp. Bovenal is het fantastisch hoe er circulair is gedacht onder andere door het toepassen van de circulaire ReFrame
kozijnen, volledig uit gerecycled kunststof. Al met al een project waar ook wij als profielleverancier trots op zijn.”

 

Media