profine ontvangt als eerste Kiwa Covenant Circulair Ondernemen

23 april 2020

Persbericht: profine ontvangt als eerste Kiwa Covenant Circulair Ondernemen

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit staan centraal bij profine, kunststof systeemleverancier voor kozijnen, ramen en deuren, het bedrijf achter het merk K-VISION. profine zet zich al jarenlang in voor industriebrede recycling en circulair ondernemen. Nu is dat vastgelegd en bewezen aan de hand van het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen.
profine heeft als allereerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen in ontvangst mogen nemen. Kiwa heeft alle processen beoordeeld en vastgesteld dat profine met het kunststof
K-VISION profielsysteem een circulaire werkwijze hanteert. Een geweldige bewijsvoering voor het bedrijfsdoel om met K-VISION kozijnen een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

Wij zijn trots op deze mijlpaal. K-VISION is als eerste in de bouwwereld gecertificeerd middels het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen. Wij laten hiermee zien dat we voorop lopen en onze verantwoordelijkheid nemen en echt willen werken aan een betere wereld.
– Henk Sprick, Technisch Manager K-VISION kozijnen

Circulair Ondernemen
profine heeft een Concept Circulair Ondernemen ontwikkeld waarin door middel van continu verbeteren beoogd wordt een hoge mate van duurzaam produceren en werken te realiseren. Een belangrijk onderdeel van het concept vormt het terugnemen van restmateriaal uit de verwerking van onze profielen. Tevens van materiaal uit sloop- en renovatieprojecten. En tot slot het herverwerken van gerecycled kunststof materiaal in het “eigen” product ("nieuwe profielen") waardoor een circulair product ontstaat.
Het proces bestaat o.a. uit:

Terugnemen en recyclen van materiaal en hergebruiken in gelijke en gelijkwaardige producten;
Hergebruik van in profielproductie overtollig- en restmateriaal;
Terugnemen van reststukken welke ontstaan bij de vervaardiging van kunststof gevelelementen;
Terugnemen van kunststof gevelelement materialen uit renovatieprojecten;
Leveren van producten die wederom een functionele levensduur hebben van 50 jaar of langer.

 


 
Kiwa creëert vertrouwen
Kiwa behoort tot de wereldwijde top-20 op het gebied van testen, inspectie en certificering. Met diensten voor certificering, inspectie, tests, training en consultancy zorgen ze voor vertrouwen in de producten, services, processen, (management)systemen en medewerkers van opdrachtgevers. Door het op deze manier beoordelen van de processen van profine kunnen opdrachtgevers, architecten, bouwers en huiseigenaren met zekerheid en vol vertrouwen kiezen voor profine en K-VISION. Een keuze voor K-VISION is een circulaire keuze. 

Een certificaat is het bewijs dat wij als onafhankelijke partij een gerechtvaardigd vertrouwen uitspreken. Om voor het certificaat Circulair Ondernemen in aanmerking te komen, moet een bedrijf aantoonbaar voldoen aan de eisen in het certificatieschema dat we hebben opgesteld. Daarvoor voeren wij diverse audits uit.
– Aldus Stefan Rook van Kiwa. profine is met K-VISION de eerste partij die van ons het certificaat Circulair Ondernemen in ontvangst heeft mogen nemen.

Over profine en K-VISION
profine Nederland b.v. is 100% dochter van profine GmbH ook wel genoemd de 'International Profile Group' uit Duitsland. profine GmbH heeft wereldwijd productielocaties voor kunststof deur- en kozijnsystemen onder de merknamen Kömmerling, Trocal en KBE. In Nederland is profine sinds 1969 actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met onderhoudsvriendelijke kunststof producten voor gebouwen. Deze producten dragen de merknaam K-VISION Kozijnen en vormen de nieuwe generatie kunststof bouwproducten voor opdrachtgevers van deze tijd.