Actueel

In Nederland is profine sinds 1969 actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen. Deze kozijnen dragen vandaag de merknaam K-VISION en worden continu doorontwikkeld, met oog voor mens én milieu. Maar ook de organisatie zelf staat niet stil. Hiervan getuigt bijvoorbeeld de nieuwe strategie ‘Today for Tomorrow’, evenals de naamsverandering die hieraan verbonden is…

Van idee naar realiteit, steeds een stapje verder in duurzaamheid

De ultieme circulaire keuze. Het ReFrame profiel van profine, het bedrijf achter kunststof kozijnenmerk K-VISION, staat synoniem voor een volledig gesloten materiaalkringloop. Voor de productie worden geen nieuwe fossiele grondstoffen aangewend. Elke gerecycleerde gram kunststof vermindert het gebruik van minerale olie en energie. Bovendien wordt flink bespaard op transport en bijbehorende CO2-uitstoot, terwijl het circulaire kozijnprofiel over exact dezelfde technische eigenschappen beschikt als een ‘virgin’ profiel. Dat dit door de markt gewaardeerd wordt, bewijzen de vele partnerbedrijven, die sinds de introductie in 2020 resoluut voor ReFrame hebben gekozen.

Een paar weken geleden is de profine group een hulpactie gestart voor Oekraïne. We zijn dankbaar voor de vele reacties en donaties. Er is op dit moment 414. 832 euro gedoneerd. Dankzij lokale collega's kunnen we ondersteuning bieden waar dat het meest nodig is.

In Amersfoort Vathorst ontstaat de nieuwe wijk Laakse Tuinen. Systeemleverancier profine, het bedrijf achter kozijnenmerk K-VISION, en Europrovyl dragen hieraan bij met de unieke circulaire K-VISION ReFrame kozijnen uit 100% gerecycled kunststof. In Tuin 9 zijn 38 woningen uitgevoerd met deze kozijnen, die bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van ontwikkelaar Heijmans.

Gezien de dramatische situatie in Oekraïne hebben we besloten om met de non-profit stichting KÖMMERLING Better World Stiftung een inzamelingsactie te starten en als bedrijf tegelijkertijd essentiële goederen te vervoeren naar het oorlogsgebied. 

We willen de mensen in Oekraïne helpen, wat we als een oprechte taak en verplichting zien gezien het feit dat we een fabriek in het land hebben. Daardoor hebben we ook de logistieke voorwaarden voor directe toegang tot het land en de getroffen bevolking.

Kömmerling is de eerste profielextrudeur die PE-verpakkingsfolie gebruikt, welke voor 80% uit gerecyceld (consumenten)-verpakkingsmateriaal bestaat. Deze duurzame verpakkingsfolie is in Duitsland bekroond met het prestigieuze label "Blauwe Engel".

K-VISION ReFrame, 's-werelds eerste circulaire kozijnprofiel gemaakt van 100 procent gerecycled kunststof uit ons eigen recyclingprogramma heeft gisteren een Rethink Award gewonnen in de categorie Recycling! Een vakjury heeft 42 inzendingen beoordeeld en ons unaniem als winnaar gekozen. 

Vinyl Plus Label

11 februari 2021

Goed nieuws in het kader van onze focus op duurzaamheid. profine heeft na een veeleisend certificeringsproces het “Vinyl Plus Product Label" ontvangen.

Primeur: nieuwbouwwoningen met kunststof kozijnen van 100% gerecycled materiaal

Wereldprimeur: 84 woningen in Amsterdam gerenoveerd met 100% circulaire kunststof kozijnen
30 april 2020

Persbericht: profine ontvangt als eerste Kiwa Covenant Circulair Ondernemen