Actueel

Nabeschouwing Fensterbau
Met een oppervlak van maar liefst 1.500 m² had Kömmerling op Fensterbau Frontale veruit de grootste beursstand. Ook op het gebied van duurzaamheid denkt het bedrijf heel groot. “Bij Kömmerling staan circulair ondernemen en innovatie voorop”, zegt Henk Sprick, directeur van Kömmerling Nederland. “Een voorbeeld hiervan is ons eigen recyclingprogramma. Nadat wij het restmateriaal uit de verwerking van onze profielen terugnemen van onze klanten, wordt dit samen met end-of life kozijnen verwerkt tot granulaat en hergebruikt in nieuwe kunststof profielen – dus het oorspronkelijk product. Op die manier is de kringloop rond. Daarmee verlagen wij de CO2-uitstoot met 90 procent ten opzichte van het gebruik van virgin materiaal en geven wij producten keer op keer een nieuw leven.”

Als het gaat om het karakter van gebouwen en de sfeer van leefruimtes, spelen kozijnen en deuren een cruciale rol. Niet alleen hun grootte en vorm bepalen de stijl, maar ook de kleur en uitstraling van de profielen.
Dankzij de K-VISION series Classic, Trend, Cube en Cube-City en de kleursystemen AcrylColor, foliekleuren of proCoverTec is er maximale keuze en ontwerpvrijheid.

Van 19 tot 22 maart openen de deuren van 's werelds toonaangevende vakbeurs voor kozijnen, deuren en gevels - en wij zijn daar uiteraard bij. Bezoek de Kömmerling stand in hal 7 op de Fensterbau Frontale. 

De profine Group, het bedrijf achter het merk Kömmerling, heeft opnieuw een belangrijke stap gezet met betrekking tot duurzaamheid, efficiëntie en circulariteit door de ingebruikname van een ultramoderne recyclingfabriek in Pirmasens, Duitsland. De faciliteit, die sinds januari 2024 in vier ploegen draait, is gespecialiseerd in de verwerking van materiaal afkomstig van oude kozijnen en verhoogt de recyclingcapaciteit van de profine Group naar een nieuw niveau.

De profine Group is toegetreden tot de Circular Plastics Alliance. Dit is een netwerkorganisatie opgericht met het doel om bedrijven te ondersteunen in de uitrol van een circulair business model. Leden werken samen aan innovatieve en duurzame oplossingen die in de branche zorgen voor minder afval en meer recycling. Kömmerling NL vertegenwoordigt de groep en zal actief deelnemen aan de bijeenkomsten en initiatieven. Begin januari zijn wij geïntroduceerd en heeft Henk Sprick een bokaal in ontvangst mogen nemen.

Acrylaat kleursysteem maakt comeback in woongebouw Alex

Na een toenemende vraag vanuit architecten en opdrachtgevers heeft Kömmerling Nederland het AcrylColor kleursysteem weer teruggebracht in haar assortiment. “Het AcrylColor kleursysteem voorziet profielen van een meegeëxtrudeerde kleurlaag. Hierdoor kunnen we, in combinatie met de bekende proCoverTec en decorfoliesystemen, voortaan elke kleurvraag beantwoorden”, vertelt Remco van Overdijk, accountmanager bij Kömmerling Nederland. “Dit geeft de architect de vrijheid om elke stijl te ontwerpen.” Het AcrylColor kleursysteem beleeft haar comeback in de nieuwbouw van woongebouw Alex in Rotterdam, dat door bouwbedrijf Stebru in nauwe werking met kozijnleverancier De Jong Rutten wordt uitgevoerd.

 

Goed nieuws! Er is een nieuwe kozijnplanner ontwikkeld en beschikbaar. Deze nieuwe ontwerpsoftware vervangt uiteindelijk de huidige kozijnmodule.
In de Kömmerling Kozijnplanner is het voor onder andere architecten en adviseurs mogelijk om eenvoudig alle kozijnen, ramen en deuren volledig in 2D en 3D te modelleren, eenvoudig Uw-waardes en windlasten te berekenen en te exporteren naar BIM software. Aanmelden kan op https://kommerling.nl/diensten/koemmerling-kozijnplanner. Neem bij vragen of voor meer informatie contact op met Jelmer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De VKG Architectuurprijs 2023 viert vooruitstrevende bouwprojecten waar esthetiek, functie en duurzaamheid samenkomen, onderstreept door innovatief gebruik van kunststof kozijnen. Op 7 december zijn de winnaars bekendgemaakt tijdens het seminar Circulair Ontwerpen in de Metaal Kathedraal te Utrecht. De jury was unaniem: in de categorie Renovatie werd het project Wheermolen Rudolf Garrelstraat in Purmerend van DOOR Architecten nummer 1. 

De Wheermolen, Rudolf Garrelstraat is een project van DOOR Architecten met profielen van Kömmerling en kozijnen van Schipper Kozijnen in opdracht van Hemubo.

Voorop in duurzaamheid en innovaties 
Kömmerling Nederland zet al meer dan een halve eeuw in op duurzaamheid en innovatie. “Gestart met een uitgebreid recyclingprogramma, wordt een steeds groter aandeel gerecycled PVC in onze profielen gebruikt”, vertelt manager Duurzaamheid & Innovatie Jelmer Bijlsma. “Inmiddels zijn zelfs kozijnen van 100% gerecycled materiaal mogelijk! En ook de eerste fossielvrije kunststof kozijnprofielen zijn inmiddels een feit, waarmee we onze strategie ‘Today for Tomorrow’ onderstrepen."

Profielleverancier Kömmerling Nederland en kozijnfabrikant Europrovyl presenteren kozijnen van bio-attributed PVC en gerecycled materiaal. De kozijnen zijn in het najaar van 2023 toegepast in het nieuwbouwproject Tuindershof Zuid van bouwbedrijf Heijmans. De inzet van deze innovatie op dit project in Pijnacker bespaart 8500 kilogram CO₂. Ter illustratie: dit staat gelijk aan 56 keer van Amsterdam naar Parijs vliegen.

Kömmerling, Kumij en BAM hebben een primeur met kozijnen van bio-attributed PVC
Geen duurzaamheid zonder innovatie en geen innovatie zonder duurzaamheid. Dat is de manier waarop Kömmerling al jaren aan de weg timmert, op zoek naar oplossingen voor de kozijnenindustrie die bijdragen aan een betere wereld van morgen. In de voortdurende zoektocht naar verdere verduurzaming heeft Kömmerling een nieuwe mijlpaal bereikt: het bedrijf produceert nu kozijnprofielen met bio-attributed PVC. Samen met partner Kumij (kozijnfabrikant) en BAM Wonen valt er een schitterende primeur te melden. BAM heeft kunststof kozijnen en deuren met bio-attributed PVC toegepast in een verduurzaamingsproject in Steenwijk. Een gedurfde stap, die vol vertrouwen genomen werd, omdat Kömmerling een solide trackrecord heeft op het gebied van duurzame innovaties.

Met de ontwikkeling en toepassing van kunststof kozijnen gemaakt van bio-attributed PVC, hebben profielleverancier Kömmerling en kozijnfabrikant Kumij, een wereldwijde primeur te pakken. Kumij heeft deze innovatieve profielen verwerkt tot kozijnen en deuren voor een verduurzamingsproject van BAM in Steenwijk. Door de inzet van deze innovatie wordt circa 6000 kilogram CO2 bespaard. 

Kömmerling verwerkt sinds kort een gerecyclede kern in de Trend profielen.
Door deze recycle kern gaat het aandeel gerecycled materiaal in een Trend profiel omhoog van 0% tot maximaal 51.7% (dus meer dan de helft).

Al jaren ontwikkelen wij diverse tools voor onder andere ontwerpers en architecten om het werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. We hebben gewerkt aan een update van de bestekservice waarin ook AcrylColor als kleurmogelijkheid is meegenomen. Deze update is inmiddels beschikbaar op onze site.

Naar de bestekservice

 

Complete make-over voor Aquariusflat in Amstelveen:

Kozijnpartners slaan handen ineen voor ingrijpende verduurzaming

Van een anonieme en ongeïsoleerde jaren ’70 flat naar een comfortabel en energiezuinig woongebouw dat van alle moderne gemakken is voorzien. Tussen juli 2021 en november 2023 wordt de Aquariusflat in Amstelveen ingrijpend gerenoveerd, met als doel om de leefbaarheid, duurzaamheid en woonkwaliteit te verhogen. Niet alleen de binnenzijde, maar ook de gevel van het pand krijgt een complete make-over met nieuw metselwerk en nieuwe kozijnen. Voor de vervanging van de kozijnen sloegen SOR Kozijnen, Tarion en KÖMMERLING Nederland de handen ineen.

In Nederland is profine sinds 1969 actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen. Deze kozijnen dragen vandaag de merknaam K-VISION en worden continu doorontwikkeld, met oog voor mens én milieu. Maar ook de organisatie zelf staat niet stil. Hiervan getuigt bijvoorbeeld de nieuwe strategie ‘Today for Tomorrow’, evenals de naamsverandering die hieraan verbonden is…

Van idee naar realiteit, steeds een stapje verder in duurzaamheid

De ultieme circulaire keuze. Het ReFrame profiel van profine, het bedrijf achter kunststof kozijnenmerk K-VISION, staat synoniem voor een volledig gesloten materiaalkringloop. Voor de productie worden geen nieuwe fossiele grondstoffen aangewend. Elke gerecycleerde gram kunststof vermindert het gebruik van minerale olie en energie. Bovendien wordt flink bespaard op transport en bijbehorende CO2-uitstoot, terwijl het circulaire kozijnprofiel over exact dezelfde technische eigenschappen beschikt als een ‘virgin’ profiel. Dat dit door de markt gewaardeerd wordt, bewijzen de vele partnerbedrijven, die sinds de introductie in 2020 resoluut voor ReFrame hebben gekozen.

Een paar weken geleden is de profine group een hulpactie gestart voor Oekraïne. We zijn dankbaar voor de vele reacties en donaties. Er is op dit moment 414. 832 euro gedoneerd. Dankzij lokale collega's kunnen we ondersteuning bieden waar dat het meest nodig is.

In Amersfoort Vathorst ontstaat de nieuwe wijk Laakse Tuinen. Systeemleverancier profine, het bedrijf achter kozijnenmerk K-VISION, en Europrovyl dragen hieraan bij met de unieke circulaire K-VISION ReFrame kozijnen uit 100% gerecycled kunststof. In Tuin 9 zijn 38 woningen uitgevoerd met deze kozijnen, die bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van ontwikkelaar Heijmans.

Gezien de dramatische situatie in Oekraïne hebben we besloten om met de non-profit stichting KÖMMERLING Better World Stiftung een inzamelingsactie te starten en als bedrijf tegelijkertijd essentiële goederen te vervoeren naar het oorlogsgebied. 

We willen de mensen in Oekraïne helpen, wat we als een oprechte taak en verplichting zien gezien het feit dat we een fabriek in het land hebben. Daardoor hebben we ook de logistieke voorwaarden voor directe toegang tot het land en de getroffen bevolking.

Kömmerling is de eerste profielextrudeur die PE-verpakkingsfolie gebruikt, welke voor 80% uit gerecyceld (consumenten)-verpakkingsmateriaal bestaat. Deze duurzame verpakkingsfolie is in Duitsland bekroond met het prestigieuze label "Blauwe Engel".

K-VISION ReFrame, 's-werelds eerste circulaire kozijnprofiel gemaakt van 100 procent gerecycled kunststof uit ons eigen recyclingprogramma heeft gisteren een Rethink Award gewonnen in de categorie Recycling! Een vakjury heeft 42 inzendingen beoordeeld en ons unaniem als winnaar gekozen. 

Vinyl Plus Label

11 februari 2021

Goed nieuws in het kader van onze focus op duurzaamheid. profine heeft na een veeleisend certificeringsproces het “Vinyl Plus Product Label" ontvangen.

Primeur: nieuwbouwwoningen met kunststof kozijnen van 100% gerecycled materiaal

Wereldprimeur: 84 woningen in Amsterdam gerenoveerd met 100% circulaire kunststof kozijnen
30 april 2020

Persbericht: profine ontvangt als eerste Kiwa Covenant Circulair Ondernemen