Today for tomorrow

Ons bedrijf is al vele jaren een pionier op het gebied van verschillende duurzaamheidskwesties zoals recycling, "zero pellet loss" voor schone zeeën of het gebruik van energiebesparende systemen en regeneratieve energie voor de productie. Bovendien leveren onze moderne, sterk geïsoleerde kozijnsystemen een belangrijke bijdrage aan het bereiken van klimaatbeschermings doelstellingen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Recyclingprogramma

Kömmerling levert wereldwijd een substantiële bijdrage aan internationale materiaalstromen. Ons doel is volledig hergebruik van producten.

Met onze productinnovaties verlagen wij de CO2 uitstoot. Daarnaast geven wij producten en onderdelen een tweede leven. Met onze Greenline visie zetten we ons al vele jaren in voor sectorbrede recycling van recyclebare materialen en oude kunststof kozijnen. Naast nieuw kunststof gebruiken we alleen hoogwaardige recyclebare materialen zonder toe te geven op de productkwaliteit. We willen bijdragen aan een beter milieu, ook voor de volgende generaties.

Voor de ophaal-en verwijderdiensten en algehele recycling werken we samen met gecertificeerde bedrijven. In Nederland werken wij samen met het gerenommeerde van Werven Infra & Recycling.

100% van het gerecyclede materiaal komt terug in onze profielen!

Onderstaande materialen worden gerecycled en verwerkt tot granulaat dat weer terugkomt in Kömmerling profielen.

  • Restlengtes
  • Zaagstukken
  • Oude kozijnen (end of life)
  • Spaanders