Today for tomorrow

Ons bedrijf is al vele jaren een pionier op het gebied van verschillende duurzaamheidskwesties zoals recycling, "zero pellet loss" voor schone zeeën of het gebruik van energiebesparende systemen en regeneratieve energie voor de productie. Bovendien leveren onze moderne, sterk geïsoleerde kozijnsystemen een belangrijke bijdrage aan het bereiken van klimaatbeschermings doelstellingen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Circulariteit

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit staan centraal bij Kömmerling, het bedrijf achter het merk K-VISION.

Kömmerling zet zich al jarenlang in voor industriebrede recycling en circulair ondernemen. Nu is dat vastgelegd en bewezen aan de hand van het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen.

Kömmerling heeft in het voorjaar van 2020 als allereerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen in ontvangst mogen nemen. Kiwa heeft alle processen beoordeeld en vastgesteld dat Kömmerling met het kunststof K-VISION profielsysteem een circulaire werkwijze hanteert. Een geweldige bewijsvoering voor het bedrijfsdoel om met K-VISION kozijnen een bijdrage te leveren aan een betere wereld.


Circulair Ondernemen

Kömmerling heeft een Concept Circulair Ondernemen ontwikkeld waarin door middel van continu verbeteren beoogd wordt een hoge mate van duurzaam produceren en werken te realiseren. Een belangrijk onderdeel van het concept vormt het terugnemen van restmateriaal uit de verwerking van onze profielen. Tevens van materiaal uit sloop- en renovatieprojecten. En tot slot het herverwerken van gerecycled kunststof materiaal in het “eigen” product ("nieuwe profielen") waardoor een circulair product ontstaat. Het proces bestaat o.a. uit:

  • Terugnemen en recyclen van materiaal en hergebruiken in gelijke en gelijkwaardige producten;
  • Hergebruik van in profielproductie overtollig- en restmateriaal;
  • Terugnemen van reststukken welke ontstaan bij de vervaardiging van kunststof gevelelementen;
  • Terugnemen van kunststof gevelelement materialen uit renovatieprojecten;
  • Leveren van producten die wederom een functionele levensduur hebben van 50 jaar of langer.

Alle profielen van K-VISION zijn circulair echter zijn we nog een stap verder gegaan met K-VISION ReFrame.

Wereldprimeur: K-VISION ReFrame kunststof kozijn van 100% gerecycled materiaal

In 2020 is het ons als eerste in de branche gelukt een kunststof kozijn gemaakt uit 100% gerecycled kunststof materiaal met hoogwaardige eigenschappen te produceren. Veel aanbieders van kunststof kozijnen maken al voor een deel gebruik van gerecycled materiaal, maar nooit eerder voor 100%. K-VISION ReFrame is inmiddels succesvol toegepast in meerdere projecten in binnen en buitenland. 

Innovatie

Een deel van de kunststof profielen bestond al uit gerecycled materiaal, verkregen uit gerecyclede profielen, aangevuld met nieuw materiaal. Door in plaats daarvan volledig gerecycled materiaal te gebruiken verandert de samenstelling. Na uitvoerige testen bij de productie en de afwerking is het gelukt een profiel te maken van 100% gerecycled materiaal. Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een luxe matte look & feel te geven zijn de profielen rondom voorzien van het innovatieve kleursysteem proCoverTec. Een kunststof kozijn van K-VISION heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en kan keer op keer gerecycled worden. 

Vragen

Neem voor meer informatie over de circulaire werkwijze en het Kiwa Covenant contact op met Jelmer Bijlsma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-10483625.

 

Meer in deze categorie: Recyclingprogramma »