Today for tomorrow

Ons bedrijf is al vele jaren een pionier op het gebied van verschillende duurzaamheidskwesties zoals recycling, "zero pellet loss" voor schone zeeën of het gebruik van energiebesparende systemen en regeneratieve energie voor de productie. Bovendien leveren onze moderne, sterk geïsoleerde kozijnsystemen een belangrijke bijdrage aan het bereiken van klimaatbeschermings doelstellingen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Nationale Milieudatabase

Eén landelijke database om de beste keuze in duurzame bouwproducten te maken.

Aangejaagd- en ondersteund door onze overheid heeft Stichting NMD een nationale rekenmethode ontwikkeld om op uniforme wijze de milieuprestaties van een bouwproduct te kunnen berekenen. Dit gebeurt aan de hand van een Levenscyclusanalyse. De milieuprestaties worden daarbij uitgedrukt in “schaduwkosten”, in Euro’s. Daarbij hebben ze een database opgezet voor deze bouwproducten en de bijbehorende MKI’s; de Nationale Milieudatabase (NMD).

In de NMD zijn duizenden producten opgenomen waaruit onder andere opdrachtgevers en adviesbureaus een vergelijking kunnen maken van de MKI’s van verschillende bouwproducten binnen een productgroep.

Ook K-VISION Trend en K-VISION Trend ReFrame zijn getoetst en opgenomen in de NMD. Daarbij scoren beiden met een MKI vanaf €1,28 uitstekend. Binnen de productgroep kozijnen bevinden ze zich beiden in de absolute top en laten ze alle aluminium, stalen en het grootste deel houten kozijnen achter zich. Aanvullend komt K-VISION Trend ReFrame met het aandeel gerecycled materiaal door de vermelding in de NMD in aanmerking voor subsidie / investeringsaftrek.

Om de impact van K-VISION kozijnen verder te verminderen blijven we optimaliseren en innoveren en zullen er steeds meer K-VISION producten toegevoegd worden aan de NMD.

Meer in deze categorie: « Levenscyclusanalyse