Today for tomorrow

Ons bedrijf is al vele jaren een pionier op het gebied van verschillende duurzaamheidskwesties zoals recycling, "zero pellet loss" voor schone zeeën of het gebruik van energiebesparende systemen en regeneratieve energie voor de productie. Bovendien leveren onze moderne, sterk geïsoleerde kozijnsystemen een belangrijke bijdrage aan het bereiken van klimaatbeschermings doelstellingen en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Het doel: Schone zeeën geen plastic in het afvalwater.

We lopen voorop in de strijd tegen plastic vervuiling in de oceanen en zetten ons in voor het project ” Zero pellet loss'' (Nul verlies van korrels).

Zogenaamd zwerfvuil op zee, d.w.z. de vervuiling van de wereldzeeën met plastic en ander afval, is een groeiend wereldwijd probleem. Korrels voor de productie van kunststof kozijnen vormen slechts een zeer klein deel van het afval in de zeeën. Het merendeel zijn gebruikte artikelen zoals verpakkingsafval of visnetten, die niet op de juiste manier worden afgevoerd maar gewoon worden weggegooid. Toch is elke stap in de goede richting een goede. Hier komen wij als pioniers binnen. Wij zijn het eerste bedrijf in de kozijnenbranche dat het certificaat "Zero granulate loss" heeft ontvangen. Het programma van branchevereniging “pro-K”  maakt deel uit van de wereldwijde toewijding van de kunststofindustrie aan Zero Pellet Loss en Operation Clean Sweep. We hebben tal van technische maatregelen en procesveranderingen doorgevoerd die het verlies van granulaat in het afvalwater en daarmee de zee op onze productielocaties minimaliseren of voorkomen. Dit wordt continu gecontroleerd en gedocumenteerd. Met deze stap willen we andere verwerkers en industriële bedrijven motiveren om mee te doen aan deze of soortgelijke initiatieven.

We minimaliseren het verlies van pellets in de afvalwater riolen en de oceanen vanuit onze opslagsilo's en onze productieprocessen.

 

Onze weg naar de oplossing
Ons bedrijf voert het project  "Zero pellet losss“ uit op diverse locaties. De certificeringen zijn gebaseerd op strikte richtlijnen. De deelnemende bedrijven dienen een gedetailleerd actieplan op te stellen om granulaatverliezen in hun bedrijf te voorkomen en de uitvoering daarvan in gang te zetten en te bewaken. Sinds het voorjaar van 2017 nemen we als een van de eerste bedrijven deel aan het initiatief met meerdere internationale productielocaties. Stefan Schäfer, lid van de raad van bestuur en Chief Product & Marketing Officer van Kömmerling in Duitsland, legt onze motieven uit: "Door deel te nemen aan het initiatief onderstrepen we onze duurzaamheidsfilosofie. Door letterlijk onze eigen locaties schoon te maken en houden, willen we het goede voorbeeld geven in de branche en geloofwaardig laten zien dat we geven om de bescherming van het milieu"

 

Voor meer informatie zie:
www.marinelittersolutions.com